torsdag 13 mars 2014

2 spinnpass med fina förleksgäddor


Äntligen anlände det varma vädret till Sörmland och isen kunde försvinna för gått. i alla fall denna vecka.  för till nästa vecka ser det ut att bli minus grader och snö. Inte vad jag önskat så det var bara att passa på, ut på jakt efter Östersjöns guld. Första passet tog i söndags. Vi bestämde oss för att vada i kanterna av vikarna och söka gäddan där. Det tog inte mer än 15 min innan den fösta gäddan kunde landas. Ingen gris. Men en första gädda är alltid välkommen. Sedan blev det race! inom loppet av 20 min så fick över 10 gröna och ett 10 tal tappade. Dem stod som packade sillar och det kvittade vilken fart vi körde. Riktigt kul. Flera dubbelhugg och feta var dem. Grymt kul fiske!








 Men det dröjde inte länge innan fisket dog ut. några få fiskar kom upp, men fisken hittade vi aldrig ordentligt igen. Det var kul så länge det vara. Betena som funkade var Big bandit och Buster jerk.
Gustav lyckades lyckades lura en pike på närmare 3 kg lite senare och det förblev dagens största. Dagen slutade på 19 fiskar.



Sedan fick jag ett samtal av min kusin. Han påstod sig fångat närmare 20 fiskar och bränt ett par stycken. Jag blev förstås väldigt taggad och vi bestämde oss för att ta nya tag i veckan.


 Vi fiskade från vadarbyxor med Jiggar i alla färger.
Jag började med en Lucy från esoxgear och Rickard med en hippishake. det tog knappa 10 min innan första gäddan missades vid fötterna på mig. Vi fortsatte våran rutt och hoppades på att fisket skulle vara lika bra som senast. Men det blev dock inte som vi tänkt. Men sedan började vi kasta in åt kanterna och då lyckades Rickard nypa en rackare på 2 kg. Den tog en Relaxjigg med enkel krok och stinger. Härligt!

 Sedan var det bara sjukt med plogar överallt. Helt plötsligt så kom den och sedan försvann, sedan dök dem upp och så höll det på. Men ännu en gång kunde veteranen ta ännu en fisk.

Oblyade jiggar med stingers fungerade bäst och var också det enda vi körde med. allt från:Esoxgear - Pigg king - Relax
Och till slut så kunde jag landa en liten rackare. Kul med lite sprattel i spöt! Tog en Relax den med. denna dag fick betena knappt vara över 13 cm för annars vek dem av. så det var dagens kod! kul att lyckas knäcka den.
2 timmar i skärgården. Fin kväll framför allt så vi ska inte klaga för mycket. 5 st pikes i storlek S.






Nu börjar det närma sig mässa. Ni ska väl dit? jag ska det, så om ni ser mig så kom fram och hälsa!




Tackar för att ni läste och tog er tiden! Nu börjar denna blogg närma sig 10000 läsare! Jag kan bara tacka er för attg ni är fantastiska och tar er tid att läsa en 14 årings blogg. OBS!!  Jag tar inte dem största, Jag är inte uppdaterad på allt nytt, och har inte dem bästa prylarna men det är det som ni kommer tycka är kul när jag väl tar min efter längtade PB. då har ni följt mig och sett hur jag gjort för att komma dit. Tack alla!

Ha det gott mina vänner och skitfiske!!

//Littlepiker

3 kommentarer:

  1. Härligt jobbat har själv inte hunnit med någon premiär i år än. Men hoppas att de kommer snart. Jag ska på mässan på lördagen så hoppas att vi ses där bland alla andra gästerna. Skit fiske på dig resten av 2014

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat! Du skriver ju hur bra som helst, skitfiske på dig! <3

    Vänliga hälsningar
    Andreas

    SvaraRadera
  3. Jag ska dit på lördag Emil! så jag hoppas vi ses!

    Andreas: tack så jätte mycket! kul att du gillar det! ha de bra nu skitfiske

    mvh Sebbe

    SvaraRadera