tisdag 8 september 2015

Sun city predator show

Den 5 - 6 september ägde en mindre sportfiskemässa rum som enbart riktat in sig på predatorfiske vid namn "Sun city predator show".
Jag var där för att hjälpa Steve Mcvey aka Esox Gear att kränga lite handgjorda beten men passade på att kolla runt lite på mässan. Ingen jätte stor mässa men riktigt trevlig. Södersportfiske, Jiggar.nu och Sporting var bland annat på plats och fyllt montrarna till max med allt möjligt smått och gott.
Men det bästa med hela mässan var att så många betesbyggare hade kommit från när och fjärran för att visa upp sina skapelser. Jag älskar handgjorda beten. Det är det finaste man kan ha i en betesbox.
Under mässan pågick en tävling kallad "Bait Bash" där betesbyggarna tävlade i 3 olika grenar. "New school", "Old school" och gummi. 
Vinnaren av new school blev Stefan från Vero Lures. av old school blev det Abukah Lures och av gummi blev det grabbarna från Eastfield. 

Här är de saker som jag kommer över:

Erniejerk från Esox Gear. Ett otroligt snyggt och ettrigt jerkbait som går i fina snabba S-kurvor vid hem vevning och en snabb sida - sida gång när man jerkar den. 

Ett fint jerkbait från Verolures som ska bli kul att pröva.


Big Eye Tail från Gäddgapet. ett tailbete som vaggar fint vid hemvevning och går att jerka hem med mindre tail. 

Skinny Wolf från WolfcreekSkinny Wolf JR från Wolfcreek. Anders "Wolfcreek" Ulvforsen gav mig två stycken olika modeller på hans nya plastjerkbait som nyligen börjat tillverkas och jag kan säga att dem båda en riktigt fin sida to side gång som jag tror kommer funka utmärkt i höst/vår.


Beastly Tail från super duktiga Fredrik Renz. Ett grymt läckert curly bete som ska bli riktigt kul att pröva. 
Jag hade letat efter ett nytt spinnspö hela helgen men hade svårt att bestämma mig för vilket spö jag ville ha, men till slut så lurade Adam Orre på söders på mig ett Grim Reaper 9 fot - 110g. Spöt kändes riktigt härligt och jag kan knappt bärga mig tills jag får pröva det!

Tack alla inblandade för den här gång, vi ses på sportfiskemässan våren 2016!

//Sebastian "Littlepiker" Eriksson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar